Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Min hund mjällar mycket

Hej!
Gick för ett tag sedan över på vetrinärfoder, Joint Support från Specific.
Detta för att underlätta för min hund som drabbats av atros. Hon simmar oxå för att mjuka upp leder osv. Tycker nu att hon mjällar väldigt mycket men kliar sig inte mer för det. Kan det vara fodret som hon inte tål, märker inget på avföringen? Eller är det simningen i klorerat vatten? Har ej simmat så mkt i sommar i sånt vatten men tycker ändå att hon mjällat mkt. Får man ut ngt om man gör ett skraptest eller dyligt hos vet?
Tacksam för svar!
Hälsningar
Sofie

Elin svarar

Hej Sofie! En hund som är allergisk kliar sig i stort sett alltid. Jag tror därför inte att hon är allergisk mot maten. Det är dock så att en del hundar fungerar sämre på en del mat och bättre på någon annan mat. Möjligen kan du prova att byta till ett annat liknande foder från annat märke, hör dock med din behandlande veterinär först. Klorerat vatten kan torka ut huden och göra att hunden mjällar lite mer. En annan orsak till mjäll kan vara mjällkvalster, det brukar dock också klia. Skraptest används främst för att leta parasiter i huden, de flesta parasiter kliar. Det är därför svårt att veta om ett skraptest kan tillföra något för din hund utan att ha träffat och undersökt din hund. Om du tycker att din hund mjällar markant mer så tycker jag att du ska leta upp en veterinär som är specialutbildad i hudproblem och boka tid till henne/honom. Veterinären kan undersöka din hund och säga om det verkar vara något onormalt som behöver behandlas/provtas eller om det inte behöver utredas vidare. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Leder och muskler Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Joint Support CJD Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Joint Support CJD

13% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever