Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Omformulerat detta foder?

Hej. Jag undrar om ni vet något om en eventuell omformulering av detta foder? Min Yorkshireterrier (nu 13 år gammal) har ätit detta foder efter rekommendation av veterinär i ungefär tre år. Hans alltid så känsliga mage har varit bättre än någonsin med detta foder. Senast jag fick hem en säck av fodret upptäckte jag att kulorna såg annorlunda ut och att det luktar annorlunda (inte lika starkt av fisk som förut). I samband med att min hund började äta av det nya fodret blev han väldigt dålig i magen och har varit det i några dagar nu.

Vet ni om de ändrat något i detta foder? Och har ni något tips på vad jag kan ge min hund som har behov av ett foder som är snällt mot njurarna, och samtidigt har en över lag väldigt känslig mage Istället för detta foder? Tack.

Anna svarar

Hej! Det låter inte alls bra. Jag misstänker att något varit fel på just den säcken. Kan ha funnits en spricka någonstans i förpackningen eller så kan det ha blivit skadat på annat vis under transport eller lagring. Jag hade slutat ge hunden mer av den säcken och lämnat tillbaka säcken där du köpt den. Om den är köpt härifrån så ring kundservice. Jag har inget med försäljningen att göra, men det ska inte vara några som helst problem. Specifik uppdaterade förvisso sin smak på fodret, men det är ett tag sen nu och det ska oavsett inte ge den effekt du talat om så något annat har varit fel med fodersäcken utifrån din beskrivning. Läs mer här om smakuppdateringen: http://www.specific-diets.com/news/news-new-version Om du vill prova annat njurfoder än Specific så prova ex. Royal Canin Renal. Ge din hund skonkost i några dagar nu så magen återhämtar sig. Kokt vit fisk och ris i små portioner eller veterinär skonkost i små portioner. Man kan även ge bra bakterier för magen, exempelvis Pro-kolin under några dagar. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Njurar och lever Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Heart & Kidney Support CKD Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Heart & Kidney Support CKD

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever