Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Öka kroppsvikten på njursjuk hund

Min hund har kronisk njursvikt är kinkig med att äta. Verkar ha lite matlust men det tar stopp fort. Han har förlorat 3 kg i vikt på 2 veckor. Vad för slags fett rekommenderar ni? Just nu äter han lite pasta, lammkött, lite spec njur foder.Finns det något knep att öka vikten?

Elin svarar

Hej! Jag tycker att du ska börja med att ta kontakt med din behandlande veterinär. Det är ett vanligt problem att tappa vikt i samband med njursvikt, det beror ofta på nedsatt aptit pga av illamående och dessutom kan hunden förlora protein i urinen. Eftersom din hund tappar i vikt så snabbt så låter det som att han kanske behöver få hjälp med någon illamåendedämpande medicin, men det ska din behandlande veterinär få bedöma (hon/han känner till din hunds historia och kan rekommendera dig vad ni ska göra). De flesta njurfoder är ganska feta. Prova flera olika sorter, prova gärna också mjukmat och du kan prova att värma upp mjukmaten till ca 37 grader. Prova också att ge flera mindre portioner om dagen och se om din hund har lättare att få i sig maten då. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Njurar och lever Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Heart & Kidney Support CKD Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Heart & Kidney Support CKD

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever