Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Extra kalorier?

Hej Vår 12 år gamle Welsh springer har fått njurproblem, trol en tubulär skada med proteinläckage. Han dricker mycket och kissar mycket. Han har tydligt svårt att koncentrera urinen. Samtidigt har han tappat 3 kg i vikt. Han har varit pigg och alert hela tiden trots detta. Av veterinären blev vi rekommenderad det här fodret och det verkar han må bra av och trivas med.
Hur mycket foder kan man ge till hans 16kg? Kan vi ge honom lite extra kalorier på annat sätt?
Mvh
Ulf

Elin svarar

Hej Ulf! Om er hund har normalt hull nu när han väger 16 kg så skulle jag börja med att ge ca 200 gram av fodret om dagen. Om han tappar i vikt av detta så kan man öka mängden tills dess att han håller en lagom vikt. Eftersom jag inte känner till er hunds provsvar eller hela historien, så kan jag inte rekommendera ifall ni kan ge extra tillskott av något annat, utan det bästa är att ni frågar er behandlande veterinär. Generellt så är det så att i de senare stadiumen av njursvikt så vill man reducera proteinmängden i maten, så ofta vill man vara lite försiktig med proteinrika tillskott och kanske istället ge mer fett. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp för er!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Njurar och lever Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Heart & Kidney Support CKD Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Heart & Kidney Support CKD

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever