Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kräsen katt

Vår katt har foder allergi sedan 4-5 år sedan när vi gjorde ett foderbyte. Vi vet inte vad han är allergisk mot men han åt innan allergin uppstod royal canin sterilised och sterilised 7+ (vi gick från de vanliga till 7+ precis innan symtomen kom med klia). När han fick foderallergin började vi med HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattfoder med Kanin på inrådan av vår veterinär (billigare än rena allergifoder) vilket han klarade galant fram tills för ca 2 månader sedan då han började klia igen. Vi har nu kört specific food allergy och nästan tömt en påse, dock äter vår katt inte mer än vad han verkligen behöver vilket resulterat i att han minskat i vikt och han börjar visa tecken på att "svälten" påverkar i övrigt också. Något som gör att vi måste hitta ett foder han dels tål men också äter. Något bra tips på smakligt foder som också är allergivänligt? Är blivande husdjursagronom så vet vikten av att en katt äter ordentligt vilket gör att jag så fort som möjligt vill hitta ett nytt foder. Finns det möjlighet till smakprover för att hitta ett foder han faktiskt gillar så han äter ordentligt?

Ella svarar

Hejsan! Vad tråkigt att ni inte riktigt hittat något som fungerat än, jag tror att det bästa är att du kollar med veterinären igen vad de tror skulle vara det bästa - det är ju alltid bäst att personen som har tillgång till journalen etc kommer med rekommendationerna :) Vi har dessvärre inte smakprover hos oss, men kanske kan det finnas i fysiska butiker, det kan vara värt att kolla i alla fall :)

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Food Allergy Management FDD-HY Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Food Allergy Management FDD-HY

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever