Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Konstig avföring av fodret

Hej,

Vår katt har kattastma och efter samtal med veterinären bytte vi ut hans foder till Food Allergi Management FDD-HY. Han blev efter ett par veckor helt av med katthostan vilket är toppen. Men däremot är magen inte riktigt som den var. Hans avföring luktar kräks och dessutom kräks han oftare nu än tidigare. Det luktar verkligen jättestarkt om avföringen samt att han är lite lös i magen. Färgen är ljusbeige till grön och det känns liksom som att den inte ska vara så men ett allergifoder borde ju vara snällt mot magen så det är kanske normalt? Min fråga är nu om det är normalt att avföringen ska lukta kräks och vara ljusgrön?
Mvh Natalie, matte till Hugo

Karin svarar

Hej Natalie Nej det är inte normalt att avföringen luktar kräks och är ljusgrön. Det är inte heller meningen att katter ska kräkas vilket han ju gör nu. Jag tycker att du ska gå tillbaka till det foder han åt innan och låta honom äta det tills han varit helt bra i magen i minst två veckor. Därefter kan du prova att försiktigt blanda i lite i taget av FDD-HY igen. Låt övergången ta en vecka. Blir han dålig i magen igen då så är det något i den maten han inte mår bra av. Då kan du prova något annat allergifoder som tex Hill's d/d Venison eller Hill's z/d ultra. Hoppas detta passar Hugo!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Food Allergy Management FDD-HY Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Food Allergy Management FDD-HY

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever