Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder

Jag har en katt som har reagerat på vegetabilier i kattmat. Jag bytte från Friskies till ett bättre foder för urinvägar och då regerade han på det. Vi gav honom Hills z/d low allergene och gick sedan tillbaka till vanligt foder och inga rektioner har kommit efter det. Men då är frågan: finns det ett foder som passar alla våra katter, allergisk på en hane och urinvägar på en hona eller måste man separera maten. De vill ju gärna ha det som finns i de andra skålarna.

MVH Gunnel

Karin svarar

Hej Gunnel Tyvärr är det ofta problem när man har flera katter med olika behov. Jag vet inte vad du menar med att din katt reagerar på vegetabilier? Hur reagerar han? Vilken vegetabilie är det han reagerar på? För det allra mesta är det en proteinkälla katter är allergiska mot och det kan ju vara en vegetabilisk proteinkälla även om det är ovanligt. Hill's z/d innehåller potatis som vegetabilie så foder med potatis i borde ju gå bra. Tyvärr tror jag att du måste ge dem separata foder. Annars är mitt tips att prova de olika fodren för allergi och se om det fungerar för din honkatt. Du kan tex prova Hill's d/d eller Specific Food Allergy Management FDD-HY. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Food Allergy Management FDD-HY Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Food Allergy Management FDD-HY

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever