Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Dräktig tik, dosering cid

Hej!
Jag har en dräktig jaktlabtik som efter en kraftig magsjuka ordinera ts specific cid av vet. Tiken när nu konstaterat dräktig (v 5+0 imorgon).
Hon verkar dock fortsatt irriterad i själva magen och efter diskussion m vet ska hon fortsätta m cid. Hur ska jag dosera framöver?
Innan parning i mycket god kondition 20.5 kg, vid parning 21,5.kg och nu i börja n av veckan vägde hon 22,6 kg. För närvarande får hon ca 320-340 g per dag fördelar på 4 måltider.
Tacksam för råd, Camilla

Matte svarar

Hej Camilla vi har nu rådfrågat leverantören som säger att om du fortsätter att ge CID under dräktigheten så ska du utfodra enl tabellen som gäller för det foder som heter CPD-M (vilket är det foder de egentligen rekommenderar under dräktighet), men de säger även att fodren är så pass lika så det går att fortsätta med CID bara du håller koll på tikens hull och muskelmassa. Jag kommer skicka dig ett separat mejl med tabellen så du har den lättillgängligt, då jag inte kan lägga upp den här Mvh VetZoo

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Digestive Support CID Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Digestive Support CID

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever