Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Specialfoder

Hej och tack för en mycket fin sida med bra produkter.
Har en West Highland white terrier hane på 10 år som lider av duodenit och vi ger honom idag Specific senior small breed CGD och skulle vilja höra om ni tycker det är ett bra val av foder med tanke på hans problematik. Han medicinerar med Medrol 2 gg/vecka och svara bra på denna behandling, tycker dock anfallen börjat komma tätare nu ( 1 år sedan diagnos) och därför tänkte jag undersöka saken med er om ni råder oss till något annat foder. Särskilt förtjust i torrfoder har han aldrig varit och kulorna måste vara små som i det fodret han får nu, och det kanske begränsar något samt att det kanske inte är bra att byta märke?
Mvh och tack på förhand
Mia Östlund
Karin svarar

Hej Mia Det foder ni ger idag är ett bra val med tanke på ålder och hundras, men det är inte specifik anpassat för en hund med duodenit. Hundar med duodenit/tunntarmsinflammation av olika typer svarar ofta mycket bra på Specific COmegaD-Hy Allergy Mangament Plus. Det fodret har dock relativt hög energihalt så om er hund har lätt att lägga på hullet kan ni istället prova Specific CRD-2. Hoppas något av dem passar.

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ CΩD-HY Allergen Management Plus Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ CΩD-HY Allergen Management Plus

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever