Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Håravfall på katten

Hej!
Min mormor skaffade sig en gammal herrkatt från ett katthem för någon månad sedan, och jag har märkt nu att katten fäller onormalt mycket päls och där halsbandet brukade sitta finns nu bara kal hud. Han är en svart ca 8 år gammal hankatt. Han äter för tillfället Purinas Friskies Senior och Pussi blötmat (alltså vanlig från matbutik). Har en teori att han reagerar på fodret med någon slags allergi eller lite stress vid nytt hem? eller en kombination. Har ni ett bra tips på ett torrfoder som främjar god pälstillväxt hos en gammal kisse som inte är alltför dyrt för min mormor?
mvh Malin

Karin svarar

Hej Malin Det kan mycket väl vara frågan om stress i kombination med allergi. Jag tycker dels att ni kan prova att ge honom Specific Allergy Management Plus FΩD-HY. Jag tycker också att ni ska byta till mat- och vattenskålar i keramik, glas eller metall om katten nu äter ur plastskål eftersom en del katter reagerar på plast. Om detta inte hjälper så får ni kontakta en veterinär som får undersöka katten. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Allergy Management Plus FΩD-HY Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Allergy Management Plus FΩD-HY

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever