Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Allergi

Hej!
Jag har en Ragdollhane på 1,5 år. Han har en tid tillbaka kliat sig väldigt mycket och även fått sår på mage och tassar.
Vi bytte till Royal canin Hypoallergenic foder som han har ätit under en lång period nu. Det har gjorts biopsi och allergitester hos veterinären som visade på allergi men inte på vad för allergi. Nu blev vi tipsade om att byta allergifoder eftersom veterinären ändå tror att det är en foderallegi det rör sig om.
Så nu ska han äta Specific Allergy Mangement plus.
Min fråga är då om jag behöver blanda ut fodret nu när jag byter?
Men eftersom han inte verkar tåla Royal fodret kanske man borde byta direkt, men man vill ju inte riskera att han blir dålig i magen.

Tacksam för svar!
/Natalie

Elin svarar

Hej Natalie! Det låter jobbigt för er, men det är nog klokt att prova att göra ytterligare ett diettest. Jag brukar rekommendera att man byter över gradvis över ca 7 dagar för att minska risken att katten blir dålig i magen. Jag håller tummarna att din katt snart mår bättre. Med vänlig hälsning

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Allergy Management Plus FΩD-HY Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Allergy Management Plus FΩD-HY

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever