Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Snyggve- min hund igen

Jag har precis skaffat mig en hund på 1.5 år hämtad från ett hundstall. Det är en blandning mellan flera olika raser men ser ut lite som en drever. Han är pigg och glad men de förra ägarna tycks inte ha brytt sig så mycket om hunden och han är undernärd med ca. 5 kg. Jag vill ha hull på min nya hund och har inte planerat att träna eller tävla något speciellt.
Jag skrev likadant till Specific Adult Active CAD fodret där jag fick svaret att jag kan använda det och sedan kan byta till ett vanligt Adult foder eftersom han gärna inte får bli överviktig efter det fodret vi kommer använda nu. Blir detta ett bra foder att ha efter?
Kan jag även börja ge detta foder först i större mängder för att han ska komma i normalvikt och sedan sänka mängden mat?

Vad tycker du låter bäst?

Karin svarar

Hej igen! Eftersom du inte planerar att utsätta din nya hund för väldigt mycket aktivitet (då menar jag mer än 3-4 timmars fysisk motion dagligen) så tror jag att Specific Adult skulle räcka om du ger lite mer i början. På påsarna står hur mycket man skall ge per kg kroppsvikt och då kan du öka så du ger ca 20% mer. Skulle han inte öka i vikt på detta kan du öka mängden lite till. Alternativet är ju att köpa en lite mindre påse av Specific Adult Active CAD och ge till han kommit upp i normalvikt. Vilket du väljer spelar egentligen ingen roll. Lycka till! Karin Augustsson Leg. veterinär

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Specific™ Adult Medium Breed CXD-M Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Adult Medium Breed CXD-M

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever