Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Övervikt m m

Hej !
Har en 7 år gammal , kastrerad Dvärgschanuzer som har lätt att öka i vikt- väger -7 kg - och jag vill hålla nere vikten men samtidigt funderar jag även på hur olika foder ökar risken för tandsten vilket verkar vara vanligt hos små hundar. Min tik har också lätt att charma folk och jag behöver välja hundgodis som de kan få ge henne utan att hon ökar i vikt. Har tidigare köpt olika foder från Hills och varvat med viktminskningsfoder och en sort som var bra för tänderna men som jag inte hittar i ert sortiment. Hon leker mkt och är på långa promenader.

Anna svarar

Hej! Mitt råd vad gäller tänder är tandborstning. Tandborstning och regelbunden tandstensborttagning efter behov är det enda som håller munhälsan sund. En daglig rutin är det bästa och vill man så finns tandkräm som hjälper till att hålla placken i schack. Att förlita sig på att foder hjälper till mot tandstenen är för mig att göra sig själv och hunden en björntjänst, så lägger hellre pengarna på något effektivare istället :) Om din hund har tendens till övervikt men inte behöver banta i nuläget så hade jag gett ett viktunderhållande foder. Exempelvis Hills w/d, Hills metabolic, Specific crd-2, Royal Canin satiety etc. Det är bra foder som man kan ge hunden under lång tid. Vad gäller hundgodis finns det nyttigt godis att köpa såsom Specific healthy treats. Om din hund gillar morötter så kan morotsbitar vara ett bra alternativ. Du kan också göra eget nyttigt hundgodis genom att "baka" bantningsmjukmat som små "kakor" i lagom storlek på en plåt i ugnen på låg värme. Exempelvis Specific crw, Proplan OM mousse etc. Lycka till!

Taggar

Taste of the Wild/Hundfoder Taste of the Wild/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Sierra Mountain Canine Formula Taste of the Wild Hund

Fler frågor och svar om Sierra Mountain Canine Formula

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever