Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Till elin lindell

Hej Elin.Det är en 10 årig tik, bordercollie vars idealvikt är 21 kg och i nuläget väger hon 23,5 kg.Inga hälsoprobem i övrigt. Finns det ett foder som kan användas för både viktnedgång och sen även för att hålla vikten för att slippa byta foder ännu en gång efter viktnedgången?

Anna svarar

Hej! Du skulle kunna fortsätta ge ett bantningsfoder och sen när du nått idealvikten så ökar du fodergivan något för att bibehålla den vikten istället för att fortsätta viktnedgången. Exempelvis Royal Canin Satiety eller Hills Metabolic. Lagom bantningstakt för din hund är ca 0,25-0,5kg per vecka. Det innebär att hon når sin idealvikt på ca 5-10 veckors bantning. Som du ser innebär den tiden ofta att hunden avslutat ett par fodersäckar ungefär samtidigt och därmed blir det inte så svårt att göra ett naturligt foderbyte lagom till att idealvikten nåtts. Men vill du undvika foderbyte så fortsätt med samma foder men undvik fortsatt viktnedgång genom ökad dosering. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Science Plan Mature Adult Light Medium med Kyckling Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Science Plan Mature Adult Light Medium med Kyckling

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever