Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder till norsk skogkatt

Hej!
Jag har två norska skogkatter som båda är 1 år; en kastrerad hane och en fertil hona. Min fråga är vad för slags foder som jag ska köpa? Ska det vara torrfoder, blötfoder eller båda?

Mvh
Madeleine

Karin svarar

Hej Madeleine Jag tycker det brukar vara bra att använda både blötfoder och torrfoder. Dels därför att det är bra vid att katterna är vana vid att äta flera olika sorters mat eftersom de lätt kan bli väldigt kräsna och rata allt utom sitt favoritfoder annars. Och då kan man få problem om man någon gång behöver kunna medicinera sin katt eller om den behöver äta specialdiet av någon anledning. Sen har torr- och blötfoder olika för- och nackdelar. Torrfoder kan stå framme jämt så katterna kan äta lite när de vill, vilket de flesta katter uppskattar. Det är dock inget man skall låta dem göra om en eller båda är överviktiga. Blötfoder å andra sidan gör att katten får i sig mer vätska, vilket är bra för njurar och urinvägar. Sen vilket märke du skall köpa är mest en smaksak. Eftersom du har en kastrerad hane och en fertil hona skulle jag ändå välja ett foder för kastrerade unga katter. Detta för att inte den kastrerade hanen skall gå upp i vikt, vilket de annars mycket lätt gör. Honan kommer få i sig tillräckligt i alla fall. Hoppas detta var svar på dina frågor!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Kattfoder Katt/Friskfoder Royal Canin Sterilised Appetite Control Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Royal Canin Sterilised Appetite Control

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever