Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vilket foder ska jag välja?

Hej! Har en cavalier king Charles spaniel tik på 14 månader. Sen Maj har hon haft kraftiga diareer i 4 omgångar. Hon har ätit detta foder sen hon föddes. Hon blir äldre så de känns bra att byta.
Med tanke på hennes känsliga mage (ofta lös avföring) har vi kört hälften/hälften med royal canin cavalier king Charles Adult sen i augusti. En väldigt lång "utfodring". Det vi upplever nu är att de rinner mer från hennes ögon, sen vi började med de nya fodret.
Min fråga är, hur ska vi fortsätta, vilket foder ska vi ge henne?
Ingen vetrinär i vår stad säljer royal canin så jag har inte att rådfråga..
Med vänlig hälsning, Lisa

Karin svarar

Hej Lisa Det är svårt att veta varför er er hund fått mer rinniga ögon. OM hon är allergisk kan det bero på fodret, men den vanligaste anledningen till att Cavalierer får rinniga ögon är helt andra, som att de har utstående ögon som irriteras lätt, eller att de har lite torra ögon (jo, de rinner mer då eftersom tårflödet blir segare och inte sköljs bort i tårkanalerna). Så vad gäller rinnet i ögonen kanske du ska låta en veterinär titta på det. Om din hund har känslig mage och lätt får diarréer kan det tex bero på allergi eller foderöverkänslighet. Då kan det vara bra att ge ett foder avpassat för detta. Du kan tex ge Hill's i/d, Hill's d/d, Specific Allergy Management Plus CΩD-HY, Royal Canin Anallergenic eller Royal Canin Gastro Intestinal. Hoppas något av detta kan passa. Vänligen

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Royal Canin Mini Adult Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Royal Canin Mini Adult

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever