Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder

Har en katt med foderallergi och när det upptäcktes åt hon detta foder och nu senast Purina Pro Plan delicate med kalkon som hon reagerar på. Så nu försöker jag ta reda på vad hon är allergisk emot, mina misstankar går åt kalkon och ev. kyckling men det framgår inte vilken fågel det här fodret innehåller, står endast torkat fågelprotein. Vet ni det? Och min andra fråga om min katt är allergisk mot tex kalkon är min katt då allergisk mot alla fågelarter som kyckling, and osv? Som jag förstår det så är det få torrfoder utan kyckling, men kan du rekommendera något med tex viltkött? Har provat fisk och tycker mig se att hon reagerar på det med.

Karin svarar

Hej Ja, enligt tillverkaren kan detta innehålla både kyckling och kalkon. Det är inte säkert att din katt är allergisk mot alla fågelarter bara för att hon är allergisk mot kalkon, men man brukar försöka undvika all fågel för säkerhets skull. Jag tycker du kan prova tex Hill's d/d Venison, det finns både som torrfoder och våtfoder. Ett annat bra foder för allergiska katter är Specific Food Allergy Management FDD-HY. Det innehåller i och för sig lax, men laxen är hydrolyserad, dvs nedbruten i så små delar att de allra flesta katter inte reagerar allergiskt på den. Hoppas detta var svar på dina frågor!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Kattfoder Katt/Friskfoder Royal Canin Hair & Skin Care Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Royal Canin Hair & Skin Care

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever