Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vad ska jag ge min katt för att han ska öka i vikt?

Min älskade heliga birma har sedan början på 2017 fått diagnosen torr FIP men jag är inte säker då diagnoskriterierna i Sverige är mycket bristfälliga jämfört med vad den amerikanske forskaren och veterinären Diane D Addie (PhD, BVMS, MRCVS) beskriver. Jag har bett vår veterinär att titta på detta men hon har inte hört av sig.
Jag har inte heller fått kostråd trots att min katt är väldigt smal och behöver gå upp i vikt. Han äter hyfsat bra då jag ger honom ”fjäskfoder” och skämmer bort honom med det han gillar bäst annars är han väldigt kräsen (räkor, lax och tonfisk i såser) samt att han har fri tillgång till mat både våtfoder och Orijen torrfoder som han gillar. Han är galen i räkor vilket jag ger honom ibland, dock ordentligt sköljda pga saltet (skalade frysta). Är det ok att ge räkor? Jag skulle vilja ha tips på våtfoder i sås med hög halt proteiner och som kan få en katt att gå upp i vikt, alternativt något tillskott som ökar vikten så han får mer energi. I övrigt mår han ganska bra och myser när jag borstar honom många gånger per dag. Det finns nu ett bot mot FIP (om han nu har det) i USA vilket såklart inte accepteras i Sverige så det går inte på försäkringen och veterinären får inte ge behandlingen så jag som sjukpensionär får isf se min katt dö trots att det finns bot...fasansfullt.

mia svarar

Hei, Så leit å høre om diagnosen hos katten din. Det er dessverre slik at lover og regler for medisiner ikke er de samme i hele verden, noen man kjenner ekstra hardt på når det rammer en selv. På klinikken jeg jobber bruker vi Hills Prescription diet a/d til både katter og hunder som sliter med å spise og som treenger å gå opp i vekt. Applaws er også et fòr som anbefales da det inneholder lite additiver. Velg et fòr som inneholder Omega 3 da dette er bevist (hos mennesker) og bekjempe kronisk inflammasjon. Det er også anbefalt og gi katten en spiseskje med rått kvernet rødt kjøtt daglig da dette inneholder aminosyren arginin som er viktig for å oppretthodle gode immuneceller. Lykke til og masse god bedring til katten din! Hilsen Mia

Taggar

Katt/Kosttillskott Reconvalescent Cat Pasta Aptus Katt

Fler frågor och svar om Reconvalescent Cat Pasta

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever