Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Allergi

Hej!

Har en sphynxhane på 9 mån, kastrerad. Han blev allergisk mot något vid ca 5mån ålder. Vi har gjort massvis med tester men inte hittat vad han är allergisk mot. Han har nu ätit Purina HA sedan dess men är fortf inte helt fri från utslag. Har ni nån bättre mat som man kanske ska testa??

Mvh
Maggie

Elin svarar

Hej Maggie! Jag såg din komplettering angående hudinflammation och kortison. Jag tror tyvärr inte att någon annan mat kommer att hjälpa din katt. Om inte hudbesvären och klådan försvinner av att han äter Purinas HA (jag utgår att han inte får något annat, inget godis, slicka tallrikar eller matrester eller tandkräm osv), så är det sannolikt inte maten han reagerar mot, utan mot något i omgivningen istället. En vanlig sak som hundar och katter blir allergiska mot är dammkvalster. Ofta kan man hitta på blodprov om det verkar som att katten är allergisk mot dammkvalster, och då kan man göra vaccin mot det som katten är allergisk mot (många blir bättre av vaccinet, men de flesta blir inte helt bra utan behöver också annan behandling). Man kan prova att ge tillskott med essentiella fettsyror, t ex Viacutan, det kan ibland hjälpa. Diskutera dock detta med din behandlande veterinär innan du ger något nytt tillskott!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline z/d Low Allergen Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline z/d Low Allergen

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever