Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vikt

Hej
Har en honkatt norsk skogskatt/bondkatt när vi var hos vet så vägde dom henne och tyckte att hon var lite tjock katten är gaska lång och hon vägde 5,5 kg och är 18 mån vad ska man göra så hon går ner till 5 kg det sa dom att hon skulle väga hon äter 60 g/dygn av Hills för steraliserade katter men hon har inte gått ner något vad ska jag göra bäst.

Elin svarar

Hej! Det kan vara frusterande att försöka banta sin katt, men det brukar lyckas till slut, så det är bra att du inte ger upp! När katten inte går ned i vikt som förväntat så brukar jag börja med att fundera på ett par saker: - får katten något annat att äta förutom sin mat? Extra blötmat och matrester kan ibland vara det som gör att katten inte går ned i vikt. - mät gärna upp dagsmängden mat på en liten matvåg för att veta att det verkligen blir rätt mängd (några gram kan göra skillnad för en liten katt) - lek gärna med din katt ett par minuter om dagen så att den rör sig, eller gå ut med katten i koppel på promenad om det är en innekatt Om inget av ovanstående fungerar så kan du dra ned till 55 gram av maten (Hills för steriliserade katter), och om inte detta heller fungerar så kan det vara idé att byta till ett batntningsfoder, t ex Hills r/d eller Hills metabolic eller Hills m/d. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline W/D Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline W/D

15% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever