Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Skillnaden mellan metabolic och hills rd gällande sämre päls

Hej! Min honkatt har fått sträv och matt päls av Hills Metabolic (som hon ätit pga överviktig 5 kg och ska gå ner till 3,5 - 4 kg) och har blivit rekommenderad att byta till Hills RD, jag har hört att Metabolic är uppdaterad version av RD.
Och i ert tidigare svar på sämre päls av Metabolic rekommenderar ni Royal så jag undrar vad anledningen är till att ni rekommenderar annat märke istället för Hills RD?
Är inte RD bra eftersom Metabolic finns som uppdaterad version?
Jag hoppas ni har möjlighet att svara på mina frågor.
Med vänlig hälsning
Mia

Elin svarar

Hej Mia! Jag tror att rekommendationen till annat bantningsfoder enbart har att göra med att det kan vara klokt att prova en annan sorts mat, för att se om pälsen blir bättre av det. Min åsikt är inte att Royal Canins (eller Hills) bantningsfoder är bättre eller sämre än något annat. Dock verkar olika bantningsfoder fungera olika bra för olika individer, därför brukar jag rekommendera att byta sort (och gärna märke) om djuret ifråga inte fungerar på det nuvarande fodret. Jag har också tolkat det som att metabolic är en vidareutveckling och förändring av r/d. De stora skillnaderna mellan fodrena är att Metabolic innehåller lite mer fett och mindre fibrer än r/d. En del katter verkar fungera på foder med högt fiberinnehåll, andra kan få problem med magen. Jag tycker bra om både metabolic och r/d. Dock så tycker jag (och det är min personliga åsikt) att en del katter (som har bra mage innan foderbytet) kan få problem med magen av r/d, troligen pga av fiberinnehållet. Därför brukar jag börja med att rekommendera Metabolic (som också har högt fiberinnehåll men inte lika högt som r/d). Om katten sedan fungerar bra på Metabolic för sin mage så kan man prova att byta till r/d. Man håller på att göra undersökningar om kattmat runt om i världen (jag tror inte att alla resultat är färdiga), men det verkar som att de flesta katter mår bra av att äta ett blött foder med hög proteinhalt och låg kolhydrathalt, och att friska katter inte behöver så mycket fibrer i maten. Därför rekommenderar jag generellt att man, om man har möjlighet, ger sin katt blötmat med låg kolhydrathalt och hög proteinhalt. En del katter fungerar bra att banta på den här typen av mat, för andra katter går det inte lika bra, och då får man överväga andra alternativ. (OBS! Det finns sjukdomstillstånd hos katt som verkar kunna svara bra på hög fiberhalt i maten, så det är inte så att jag alltid undviker att rekommendera foder med väldigt hög fiberhalt). Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline Metabolic Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline Metabolic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever