Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Min katt verkar inte tycka om det nya fodret

Vi har just bytt till metabolic på veterinärens inrådan, vi har köpt både blöt och torr foder. Det gamla fodret var helt slut när vi fick det nya, så det blev ett hastigt byte. Problemet är att han går fram till det nya blötfodret, luktar och går. Vi har inte ställt fram något annat. Torrfodret däremot går något bättre.
Min fråga, är det farligt för kattens hälsa att byta foder tvärt och hur gör vi med torrt foder vs blött? Han har tidigare haft torrt i en skål hela tiden och blöt mat 3 ggr om dagen.
Tack för svar/Nisse genom matte Annika

Elin svarar

Hej! Katter kan vara ganska kinkiga när det gäller att byta mat, man rekommenderar därför alltid att byta över gradvis från det gamla fodret. Om man byter tvärt så är det ffa två saker som kan hända: katten kan få problem med magen (kräkas och/eller få diarré eller förstoppning) eller att katten inte vill äta den nya maten. Katter är känsliga för att svälta, och en katt som inte äter alls, eller väldigt lite, under ett par dagar riskerar att få problem med levern. Jag tycker att ni ska köpa lite av ert gamla foder och sedan gradvis blanda in nya fodret, både blöt och torrfoder. Låt det ta åtminstone 7 dagar från det att ni börjar med nya maten tills dess att ni bara ger nya maten. En del katter är inte så förtjusta i blötmat och då kan man behöva blanda in väldigt lite blötmat i torrfodret under en längre tid för att vänja dem. När katten behöver banta så brukar man sedan (när den har vant sig vid nya maten) rekommendera att mäta upp dagsmängden mat och dela upp i flera portioner. Om du är osäker på hur mycket mat du ska ge om dagen av metabolic så kan du höra av dig igen, tala om vilken ras din katt är, hur gammal han är, vilket kön och om han är kastrerad eller inte, vad han väger nu och vilken som är hans idealvikt samt vilket foder du önskar ge, så ska jag försöka hjälpa dig! Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline Metabolic Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline Metabolic

15% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever