Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katter

Jag har 2 katter norsk skogkatt/ragdoll. Isak är 5 år och väger 10 kg, Sixten är 1 år och väger 5 kg. Den stora katten småskvätte ett par dagar blev orolig och gick till vet. Hon tyckte Isak måste gå ner i vikt!? Fick råd att ge Hills Metabolic. Började med det småskvättandet försvann på en gång. Sitter nu och tittar på eran hemsida och tycker det finns andra märken som är mycket billigare med samma ingredienser. Min fråga är vad är skillnaden på alla märken???

Elin svarar

Hej! Det är en bra fråga du ställer. Skillnaden kan t ex vara var råvarorna kommer ifrån, och om det står t ex kyckling på innehållsförteckningen så kan det vara olika vilka delar av kycklingen som används i olika foder och varifrån kycklingen kommer. Annat som kan skilja är att mängden av olika ingredienser i fodret(t ex kött eller grönsaker) kan variera. Många av de större märkena har en utvecklad forskning och fodret är ordentligt utprovat innan det kommer ut på marknaden, och de tar också prover regelbundet från fodret för att kontrollera att det håller kvalitén och att det har rätt näringsinnehåll. Generellt så tycker jag ofta att det är så att ett riktigt billigt foder håller för det mesta sämre kvalitét än ett dyrare, medan det allra dyraste inte behöver vara det bästa. Det verkar också variera lite från djur till djur vilket foder som passar bäst, och en del mår bra på ett foder som inte fungerar för någon annan och vice versa. Det här är inget helt konkret svar, men bättre än så kan jag tyvärr inte ge dig. Om du funderar på något specifikt foder och vill jämföra det med Metabolic så får du gärna höra av dig igen så kan jag försöka gå in mer i detalj på det fodret.

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline Metabolic Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline Metabolic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever