Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kattunge med magproblem

Hejsan jag har en kattunge på 4 månader och när vi hämtade honom så var han uppvänt på lams torrfoder för vuxna, men vi köpte det för kattungar och även vanlig blötmat från affären, men han har sedan dess varit lösaktig i magen , och när han tog sitt vaccin för ungefär 2 veckor sedan så blev han jättesjuk och fick vara inlagd i några dagar. Dom gav honom då PRO kolin och även hills foder, och hills blötmat, men nu när vi kommit hem och fortsatt med detta foder men blandat i det gamla så reagerade han bra i början då han fortfarande fick prokolin. Men nu när den dosen var slut så blev han lika dålig i magen igen, så nu har vi börjat med detta igen, men eftersom han inte riktigt tycker om blötmaten i hills utan att vi blandar med vanlig så vet vi inte riktigt hur vi ska göra för att han ska bli bra i magen, är det något annat foder ni rekommenderar eller är det farlig för han och äta prokolin förlänge?

Mvh
Erica

Anna svarar

Hej Erica! Jag tycker faktiskt att du ska kontakta veterinären igen. Man får nog fortsätta utreda vad orsaken till magbesvären är för det är inte meningen att han ska fortsätta vara så här känslig i magen efter så lång tid. Men som svar på frågan så är det inte farligt att ge honom pro-kolin och skonkost för magen under en längre tid. Dock vill man ju komma åt orsaken, inte bara behandla symtomen. Det finns annan skonkost som du kan prova om han tröttnat på smaken. Exempelvis Royal Canin, Specific, Proplan och Eukanuba har motsvarande skonkost för magen som Hills.

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Mage och tarm Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline i/d Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline i/d

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever