Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vilket foder ska vi ge vår katt?

Hej, vi har en honkatt på 5 år som är en blandning av perser/maincoon, vi har tidigare haft en till katt som hade problem med urinvägarna och kristaller därav fick vi detta foder av en veterinär. då vår katt tyvärr blivit påkörd så funderar jag nu på om Elle kanske ska ha ett annat foder än detta eller om vi kan fortsätta ge henne detta? hon verkar inte må dåligt av att äta den men det kanske finns någon som passar henne bättre. hon har aldrig haft problem med mycket hårbollar. kan det bli så att problem uppstår med hennes urinvägar om vi slutar med denna maten? jag vill fortfarande att hon ska ha något bra veterinärsfoder då hon när hon var källing fick problem med magen och tarmen och detta försvann helt när vi gav henne ett ordentligt foder.

tack, med vänliga hälsningar
Nathalie Andersson

Anna svarar

Hej Nathalie! Det är inte farligt för henne vare sig att fortsätta på c/d eller att byta till ett annat kvalitetsfoder. Eftersom hon inte själv har besvär med urinkristaller så behöver hon inte äta ett specialfoder för urinvägarna. Veterinära specialfoder är generellt lite dyrare än friskfoder. Om hon en dag får problem med kristaller i framtiden får man göra en utredning av hennes besvär och sätta in det foder som passar bäst, precis som ni gjorde med er förra katt. Det finns många bra kvalitetsfoder för friska katter. Jag hade kanske valt ett foder för kastrerade vuxna katter, gärna ett relativt smalt foder. Många av dessa foder är relativt kristallförebyggande. Det finns även varianter som är snällare för känsliga magar. Några exempel skulle kunna vara Royal Canin Sterilised, Proplan sterilised, Science Plan Feline Adult Sensitive Stomach, Eukanuba sterilised weight control, Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Urinvägarna Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline C/D Chicken Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline C/D Chicken

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever