Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

C/d olika sorter

Frågade detta & fick detta svar i går
Jag har 3 katter sedan tidigare (13, 14 & 14 år), en av dem hade problem med urinsten för ca 5 år sedan så jag fick råd att ge detta C/D till alla katter för att det även fungerar i förebyggande syfte. Bytte sedan till Healthy ageing 11+.

Till min fråga: Har nu en katt på 2 år som jag tagit mig an, jag undrar om det är ok att ge C/D till alla 4 katterna?

tacksam för hjälp

Linda

Veterinärern svarar
Hej Linda
Om en av dina katter haft problem med urinsten och du inte kan ha olika foder till olika katter så rekommenderar jag att du ger Hill's c/d urinary stress till samtliga katter. Det är ett foder som går bra att ge även till friska katter, medan foder som inte är avpassade för katter med urinvägsproblem kan medföra att din katt får ny urinsten.

Vänligen
Karin Augustsson
Legitimerad Veterinär


Min fundering är: jag visste inte ens att det fanns olika sorter av C/D. Jag har nog alltid gett dem "Hill’s Prescription Diet Feline c/d Multicare Urinary Tract Health"
Vad är skillnaden på den och den som heter "Urinary Stress"?

Karin svarar

Hej Linda Ja det går bra att ge c/d till alla fyra katterna. Det är ett bra helfoder och det täcker alla behov även för den unga. Vänligen

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Urinvägarna Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline C/D Chicken Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline C/D Chicken

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever