Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Byte av veterinärfoder.

Hej kan jag byta ut Royal canin veterrinary dietsdog hypoallergenic moderate,mot Purina diets canine ha.Min hund blir inte mätt utav det första.Eller kan du rekommendera något annat?
Med vänlig hälsning Margareta

Anna svarar

Hej! Båda är hydrolyserade allergifoder men ingredienserna skiljer sig något. I de flesta fall går det lika bra, men lite beroende på vad din hund är allergisk mot och hur känslig den är så kan ändå ett foderbyte i enskilda fall ge en försämring av allergin. Så jag skulle gissa att det går bra, men håll lite extra koll så inte allergin förvärras. Andra hydrolyserade allergifoder är exempelvis Royal Canin anallergenic, Specific CDD-HY och Hills z/d ultra. Om det är svårt att få hunden mätt så kan man dels dela ut måltiden på fler mindre portioner under dagen och dels testa att ge rivna morötter som ger utfyllnad i magen och därmed mättnad. Återigen, håll koll så inte allergin förvärras när du testar nåt nytt. Morot brukar dock fungera bra i de flesta fall. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine Z/D Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine Z/D

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever