Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Angående allergifoder

Hejsan!
Jag har en blandrashund på snart ett år som genomgår nu en foderallergis utredning efter att hna haft en fruktansvärd klåda och har snart gjort det i 6 veckor. Ätit Hills Z/D Ultra Allergen Free och har fungerat kanon, men framförallt blivit mycket bättre.
Nu till min fråga.
Jag tycker att Hills är svindyrt att köra på, kostar för min hund ca 1800kr i månaden, finns det något annat märke som du skulle kunna rekommendera och som är bra kvalitet och har gett god framgång för andra hundar med allergi? Självklart kommer jag inte påbörja det nya fodret förrän ny kontakt med veterinär och efter dessa utrednings veckorna.

Mvh Vevve Kronvall

Karin svarar

Hej Vevve Om det kostar dig 1800:-/månad med z/d ultra så måste din hund som normalviktig väga runt 70 kg minst, stämmer det? Det är inte många hundar som väger så mycket utan att vara överviktiga, men det är klart de finns. Eftersom din hund mår bra på z/d så kan vi konstatera att den är foderallergisk. För att veta vilket foder den sen kan äta så får man prova sig fram. Börja med ett foder med bara en proteinkälla i om möjligt. Och helst då en proteinkälla som inte ingått i något foder som din hund ätit tidigare. Du kan tex prova Hill’s Science Plan Canine Adult Large Breed Lamb and Rice, då blir månadskostnaden ca 1080:-. Specific Allergy Management Plus CΩD-HY är ett alternativ till z/d ultra som brukar fungera mycket bra på allergiska hundar, kostnaden för en 70 kgs hund blir 1300:- per månad. Hoppas något av dessa foder skall passa!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine Z/D Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine Z/D

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever