Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kolit

Hej! Vår franska bulldog har kolit i grovtarm, troligen som följd av Giardiaparaditer. Han mår bra av att äta fiber respons, men blir lite väk hård i magen. På morgonen är han jättehårt. Det är svårt att tillföra fett då det lätt slår över till diarré. Vad kan vi göra för att underlätta den hårda magen på morgonen?

Anna svarar

Hej! Först och främst; är giardiainfektionen behandlad och har ni tagit prover efter avslutad behandling som visar att infektionen är borta? Man brukar vilja ta nya avföringsprover efter ca 14 dagar nämligen. Vid colit brukar fiberrika foder hjälpa som du nämner. Fibre respons, w/d etc. De blir fastare i magen av denna typ av foder. Har du testat att ge tillskott av Psyliumfröskal? Det brukar vara bra vid colit. Finns exempelvis Vi-Siblin att köpa på apoteket. Man kan även överväga att stabilisera upp tarmfloran genom en period med exempelvis Fortiflora på maten. Vissa gånger fungerar hydrolyserat allergifoder bäst vid tarmsjukdom, exempelvis Royal Canin Hypoallergenic. Diskutera gärna din hunds besvär med din egen veterinär så ni inte missar nån tänkbar förklaring och stämmer av att giardian är borta. Vissa hundar kan behöva göra en rektoskopi med vävnadsprover från tarmslemhinnan för diagnos. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine W/D Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine W/D

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever