Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hund med hård avföring

Har en Tollare som skadade ryggmärgen som 5-åring, han är nu 11 år. Problemet med honom är att han oftast har lite hård avföring vilket ställer till lite problem eftersom han inte har så lätt att krysta ut det pga sin rygg. Finns det något foder, tillskott eller något annat jag kan ge för att få honom något lösare i magen. Han är dessutom mycket förtjust i hästarnas äpplen och morötter, är det något han kanske bör undvika att äta? Har provat med paraffinolja men det blev ingen större skillnad.

Elin svarar

Hej! För en del hundar kan ett mer fiberrikt foder hjälpa till att få avföringen lättare att få ut, det hjälper dock inte alla och en del får istället jobbigare eftersom det blir lite mer avföring. Det kan dock vara värt att prova en lite mer fiberrik kost till er hund. Antingen ger ni tillskott i form av t ex rårivna morötter, öka gradvis mängden tills ni märker att er hunds avföring verkar fungera. Ett annat alternativ är att prova t ex Hills w/d, blanda då gradvis in maten under minst 2-3 veckor för att se hur er hunds mage fungerar. Om inget av detta fungerar så kan det vara värt att boka tid till veterinär för att höra om det är idé att skriva ut någon medicin som kan göra avföringen lite lösare. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine W/D Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine W/D

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever