Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Överviktig chihuahua

Jag har chihuahua som är 6 år. Han vägen ca 7 hg för mycket och jag lyckas inte få ner honom i vikt. Han ate både blöt- och torrfoder men föredrar blötfoder sp jag täcker att det bästa kanske är om jag kan blanda maten. Frågan är vad jag ska ge honom och hur jag ska blanda för bästa viktminskning.

Anna svarar

Hej! Huruvida du ger torrfoder eller mjukmat eller en blandning därav är en smaksak men har ingen direkt betydelse för hundens vikt eller näringsupptag. Viktigt är bara att korrigera mängden mat procentuellt så han inte äter för stor volym utifrån sitt behov om du blandar flera olika foder/konsistenser. Det som står som doseringsguide på påsen är just en guide och dessutom baserat på att detta är det enda hunden äter. Så man får individanpassa mängden om man inte tycker hunden går ned i vikt enligt förväntan. Ger man mycket mjukmat är det extra viktigt att borsta hundens tänder regelbundet, det är dock klokt att borsta alla hundars tänder dagligen. Om du vill att din hund ska gå ned i vikt är det dels viktigt att motionera ordentligt och dels viktigt att välja rätt slags foder. Det ska vara ett veterinärt bantningsfoder du väljer, oavsett om det gäller mjukmat eller torrfoder. Lightfoder brukar tyvärr inte räcka för att uppnå viktnedgång, utan de är mer att se som förebyggande till hundar som lätt går upp i vikt. Exempel på bantningsfoder är Royal Canin Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management Small (torrisar) och Hills Prescription Diet Canine Metabolic Mini (torrisar) samt som våtfoder exempelvis Specific weight reduction CRW, Hills canine w/d coh Royal Canin obesity management. Läs gärna vår artikel om bantning för mer info om lagom bantningstempo etc. https://vetzoo.se/artiklar/overvikt-och-bantning-hos-hund Hoppas mitt svar var till hjälp och lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine W/D Burkar Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine W/D Burkar

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever