Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Urinstenar

Min hund har cystinkristaller i urinen. Vilket foder ska jag ge honom? Det är en staffordshire bullterrier hane på 5 år och väger ca 20 kg. Mvh.

Elin svarar

Hej! Det beror på om det är så att han har enstaka kristaller i urinen eller om han har grus och sten i urinblåsan också. Om du inte är säker så behöver du prata med din behandlande veterinär. Börja INTE ge foder för cystinstenar utan att din veterinär har rekommenderat det! Det foder som man rekommenderar för hundar som har problem med cystinstenar/grus är väldigt proteinfattigt, och man bör inte ge dem om man inte verkligen måste. Hills u/d är det foder som man brukar rekommendera om hunden har problem med cystinstenar/grus. Man behöver också känna till att det allra viktigaste för hundar som har risk att få urinsten är att hunden får i sig mycket vätska, så man bör ge blötmat (helst med extra vatten iblandat) eller torrfoder som är uppblött i mycket vatten. När det gäller cystinsten kan man också behöva se till att hundens urin håller ett lite högre pH än normalt. Det finns också receptbelagd medicin som kan hjälpa till att minska bildningen av nya stenar. Till hundar som har problem med cystinsten/grus så behöver man också undvika att ge godis med hög proteinhalt. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Njurar och lever Hund/Urinvägarna Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine U/D Burkar Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine U/D Burkar

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever