Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Bantningsfoder

Hej! Har en liten tibetansk spaniel på 3 år, adopterad och därmed kastrerad - tik. Hon väger 6,3 kg och borde gå ner 0,5-1 kg. Hon får nu Hills Prescription Diet Canine Metabolic Mini, 60 gram/dag och inget annat. Men hon går ändå inte ner i vikt. Att motionera anser hon vara ett överskattat nöje, blir bara 2 km/dag. Hon lägger sig på rygg och totalvägrar att gå en enda centerner till. Hon har ett opererat knä som är ok, liksom allt annat. Är det en ovanligt envis ras? Har tagit över henne från en annan ägare. Hon är helt underbar!

Hur ska jag få ner henne i vikt så att det inte sliter på lederna?

Ylva svarar

Hej! Jag skulle rekommendera dig att prova Prescription Diet Canine R/D Mini istället då detta är mer av ett bantningsfoder än Metabolic Mini, som fungerar bättre till mindre drastiska viktnedgångar och att hålla en stabil vikt hos hundar som har tendens till att gå upp i vikt. Motion i form av vattenlöpband kan vara en god idee. Försök även aktivera henne så mycket som möjligt där hemma, genom att sprida ut maten och gömma den på olika plattser så att hon måste kämpa lite för att få sin mat. Lycka till med bantningen!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine R/D Mini Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine R/D Mini

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever