Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Pankreatit

hej!
jag har en west highland white terrier tik som blir 9 år till våren. För ett par år sedan fick hon akut pankreatit men som tur är återhämtade sig relativt snabbt med ett i/d foder. Efter detta gick vi över till hills metabolic och hon har mått superbra på detta. Pigg och glad, håller sin vikt och har fin päls. Kan vi fortsätta ge detta foder som ett komplett foder eller behöver hon något annat? det är ju 11% fett i detta foder och har sett andra som har betydligt lägre fetthalt, borde hon ha ett ännu mer fettsnålt? Hon börjar ju bli en lite äldre hund nu och vill att hon ska leva många år till :-) så min fråga är om det är komplett för äldre hundar och om det kan fungera resten av hennes liv.
Med vänlig hälsning,
Frida

Elin svarar

Hej Frida! Det är lite svårt att ge en riktigt bra rekommendation eftersom jag inte känner till din hunds hela historia och inte har provsvaren. Kontrollerade ni att hennes bukspottkörtelvärde normaliserades efter sjukdomen? Om det normaliserades snabbt och hon har mått bra sedan dess och magen fungerar så går det säkert bra att fortsätta med metabolic, om din hund kan ha dålig aptit ibland, vara lös i magen, kräkas eller om hon verkar ha något annat problem från mage/tar, så tycker jag att du ska boka tid till veterinär för ordentlig undersökning och uppföljning och be att de kontrollerar bukspottkörtelvärdet (CPL) igen. Fodret är komplett för äldre hundar och hon kan äta det livet ut, under förutsättning att det inte dyker upp något problem som gör att hon bör äta någon specialdiet. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine Metabolic Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine Metabolic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever