Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Bantning

Min hund Tequila 6 år som är blandras (6 småhundar bl papillon) väger 7,8 kg men bör väga under 7 kg. Jag ger henne Metabolic två ggr 40gr per dag. Hon är kastrerad och alltid hungrig så jag ger tillskott med Olewo morötter. Vilka proportioner ska jag ge av torrfoder och Olewo? Ska/kan Olewo ges som "mellanmål" utan att torrfodermängden minskas?
Samma problematik gäller för Conjac 4 år (Cavallier king Charles) som väger 11,2 kg och bör tappa minst 1 kg i vikt. Han är kastrerad och jag ger honom Metabolic två ggr 60 gr per dag. Problemet för Conjac är att han med stor sannolikhet även får "människomat" hemma.
Hur mycket mat ska de få om dagen. De får normal motion varje dag.
Med vänliga hälsningar
Margreta Liss

Elin svarar

Hej! Morötter innehåller inte så mycket energi, men de innehåller trots allt lite energi. Jag tycker att du ska följa den tumregel som säger att max ca 10 % av hundens kost ska vara annat än själva fodret. Om Olewos morotspellets går väldigt snabbt för din hund att få i sig så kan istället en vanlig färsk morot vara att alternativ, det tar lite tid för hunden att gnaga i sig en morot. Om du behöver minska mängden Metabolic torrfoder eller inte beror på om dina hundar går ned i vikt eller inte av den mängden de får nu. Om de inte går ned i vikt alls och du vet att de inte får mer än ca 10% av den dagliga mängden i annat än foder, så behöver du minska mängden litegrann. Sammanfattningsvis - jag tycker att 40 gram x 2 låter realistiskt för din Tequila, och du får anpassa mängden morötter så att det inte blir så mkt mer än 10 % av den dagliga mängden mat. När det gäller Conjac så finns det ingen enkel väg mer än att ta reda på hur mycket människomat han får och försöka minimera den mängden. Om målet är att han ska väga strax under 10 kg så låter det realistiskt att ge honom 2 x 60 gram om dagen som start, det kan behöva justeras lite upp eller ned ifall han går ned för snabbt eller om han inte går ned alls av det. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine Metabolic Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine Metabolic

15% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever