Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Aktiv hund med sämre höfter

Då min hund har C-höfter så vill jag gärna inte att han ska gå upp i vilt. Han är aktiv nästan varje dag (lite vilodagar måste man ju få) med träning så som spår, motionsturwr med mig och min häst på över 5km i snitt varje gång han är med. Han väger idag 37kg. Har fått rekommenderat till mig att ge Acana Light & fit och precis börjat vänja honom på det. Jag har nu börjat med ”weight loss” delen av givorna - blir de mätta på så lite foder? Vägt mig fram till att det blir cirka 150g/mål två gånger om dagen. Vill ju också att han ska orka följa med på turer ute och sådant. Finns det annat foder som ger samma effekt men som de får lite mer av så att säga? Eller ska jag köra på detta?

Ylva svarar

Hej! Hur mätt en hund känner sig beror inte enbart på hur stor mängd foder de får i sig men även av sammansättningen av fodret och i viss mån även hur man fodrar. T.ex. är det bättre att ge två tre mål per dag än ett stort mål en gång/ dag. Det är även en fördel att det tar längre tid att äta, så att de inte slukar all mat på en gång utan får jobba lite för att få tag på maten. Rivna morötter kan också vara ett bra, kallorilätt utfyllnads substans som man kan komplettera med. Jag tycker att du kan testa hur din hund fungerar på Light and Fit. Om din hund inte verkar trivas på detta finns det andra bra foder från Royal Canin och Hills Andra foder som kan övervägas är metabolic + mobilitydrån Royal Canin eller j/d light från Hills. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine J/D Reduced Calorie Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine J/D Reduced Calorie

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever