Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Min 13-åriga kisse har "dålig mage".

Här kommer ett långt brev :-)

Min hankatt är 13 år och har sedan 2 år tillbaka vad jag vill kalla, kronisk diarré. Kronisk - eftersom kisse haft lös avföring i stort sett varje dag sedan 1,5 år tillbaka.
Den dåliga magen, började när det flyttade in en person i vårat hus och bodde där i 1,5 år. (Han är nu väck och aldrig mer välkommen). Den personen orsakade dagliga bråk och spänningar i luften. Kisse var märkbart besvärad av denne person (inkl. jag och frugan).
Min tanke är att kisse på något sett råkat ut för det som människor ibland kan råka ut för, nämligen posttraumatiskt stressyndrom.
Kisse är inte så lös i magen längre att det finns risk för uttorkning, men tillräckligt lös i magen.
Kisse heter Pysen, så jag säger Pysen i fortsättningen.
I övrigt är han till synes frisk. Han är lekglad, alert, och har pigga ögon. Idag är ögonen pigga och utstrålar hälsa, men då, var han blank i ögonen och såg ut att må mycket dåligt och magrade fort. Jag trodde faktiskt ett tag att Pysen skulle dö. Jag tog beslutet att "denne odräglige inneboende omedelbart skulle bort från vårat hus". Redan efter 4-6 veckor fick Pysen tillbaka sin lyster i ögonen. Ökade lite i vikt och blev allmänt gladare.
Under den "bråkiga tiden" gav jag Pysen ENTERO-CRONIC dospulver och Pysen blev lite hjälpt av detta.
Idag mår Pysen utmärkt, förutom sin lösa mage. Anmärkas kan att Pysen är mycket lätt. Han väger blott ca 2 kg, men han är väldigt liten och späd. Det har han alltid varit. Han har aldrig varit överviktig, och det är väl bra. Pysen är oerhört bunden till mig, och bor i stort sett i mitt rum, trots att han har tillgång till hela huset. Så fort jag umgås med min fru, så jamar han i trappan och vill att jag skall komma upp till honom.
Vad skulle Ni rekommendera för torrfoder till honom. Jag ger Pysen mycket rått bogfläsk som han gillar mycket.
Hans mat och tillskott idag är: Purina Pro Plan Delicate, Purina Vet. EN St Ox Gastroenteric samt tillskottet Pro Kolin+ och ibland Cat-Malt. Cat-Malt gör att Pysen får en mycket god aptit.

Vänliga hälsningar Daniel Litskog

Karin svarar

Hej Daniel Jag håller med om att Pysen är väldigt lätt. 2 kg är extremt lite för en vuxen huskatt. Jag tycker att du ska låta en veterinär undersöka honom för det är inte normalt att ha lös avföring jämt. En katt i den åldern som är liten och smal och har kronisk diarré har väldigt ofta överproduktion av sköldkörtelhormon, hypertyreos. Och det finns andra sjukdomar det också kan vara. För att veta vilket foder som han kommer må bäst av behöver man veta varför han har diarré. Det du ger honom idag är bra foder för känsliga magar. Om det inte räcker är det inte så trolig att något annat foder är bättre, men i avvaktan på veterinärutredning kan du tex ge Hill's i/d eller Hill's d/d om du vill byta. Vänliga hälsningar

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine i/d Digestive Care Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine i/d Digestive Care

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever