Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hund som kräks

De senaste dagarna har min hund haft en tendens att spy galla på morgonen, jag brukar vakna vid 5-6 av att det låter som om hon har slem i halsen. Brukar då gå en kortsväng och sen ge henne lite frukost i form av royalkaine torrfoder blandat med hemlagad mat baserad på köttfärs, blodpudding, broccoli och ris. Efter att hon har ätit brukar det vara bra och under dagen är det inga problem. I övrigt är det en frisk Cocker Spaniel på 1.5 år. Hon får mat 3 gånger om dagen i ganska små portioner åt gången. Ibland kan hon få överbliven kyckling eller något annat som är okryddat istället för den hemlagade maten, men hon äter alltid uppblött torrfoder.

Vet inte om jag ska byta foder eller om det är något annat som kan vara fel men eftersom hon är frisk i övrigt så har jag inte velat gå till en veterinär?

Karin svarar

Hej Jag tycker det låter som om din hund har magkatarr. Det är väldigt typiskt att de kräks på morgonen då när magen är tom. Jag skulle rekommendera att du slutar blanda så mycket olika mat och istället ger henne ett veterinärmedicinskt foder för hundar med magtarmproblem. Dessutom skall du helst ge maten i 3-4 små portioner per dag där den sista portionen ges precis innan ni går och lägger er så magen inte blir tom så många timmar. Du kan också prova att under 10 dagar ge Pepcid, 10 mg tabletter, morgon och kväll. Du ger 0,5-1 mg per kg kroppsvikt vilket för en cocker spaniel borde innebära 1 tablett morgon och kväll. Lämpliga foder att prova är tex Hill's i/d, Specific CID eller Royal Canin Gastrointestinal. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine i/d Digestive Care Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine i/d Digestive Care

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever