Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Råd om hills foder

Vår Golden Retriever har i 13 år ätit Hills DD Egg & Rice. Nu är detta slut tydligen och jag undrar om vi kan ersätta det med ett annat Hills DD foder, t.ex. Salmon & Rice ?
Hunden har rekommenderats ovanstående foder av veterinär med anledning av hudbesvär och har under åren mått bra och trots åldern nu äter med god aptit . Tacksam för svar.
Med vänlig hälsning. Gunnar Larsson

Anna svarar

Hej Gunnar! Hills d/d egg & rice finns fortfarande mig veterligen? Huruvida en allergisk hund kan byta till ett annat d/d foder beror ju på vad hunden tål och inte tål. d/d foder är inte hydrolyserat så hunden kan reagera allergiskt, men d/d innehåller ovanliga proteinkällor (ägg, hjort, anka etc) som få hundar är allergiska mot. Vet du inte vad din hund är allergisk mot och du inte vill riskera en hudreaktion vid foderbyte hade jag valt att ge hunden ett hydrolyserat foder. Hydrolyserat foder ges till allergiker som inte tål exempelvs d/d. Proteinerna är då sönderslagna till molekyler så kroppens immunförsvar reagerar inte allergiskt på sådant foder men fodret innehåller all näring kroppen behöver. Hills har varianterna z/d och z/d ultra. Är din hund känslig i magen hade jag istället valt motsvarande hydrolyserat foder från exempelvis Royal Canin som heter hypoallergenic och anallergenic. Även specific och Proplan har hydrolyserat foder gjort för allergiker (cdd-hy respektive HA). Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hud och päls Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine d/d Duck & Rice Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine d/d Duck & Rice

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever