Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder till dalmatiner

Jag har fråga om allergifoder till dalmatiner. Gärna så naturligt som möjligt. Jag har lagat mat själv och på slutet gett vom färskfoder lamm och tycker efter 3 månader hon inte passar på det.. Lagar nu vit fisk, ris och grönsaker men skulle vilja ha ett foder att ge en gång per dag som komplement till det som hon funkar på.
Hon har haft problem slickat i baken och röd där (opererat bort analsäckarna, blev bättre men fortsätter slicka lite, biter och kliar i tassarna, har emellanåt ett slickmärke etc. Emellanåt kli i öronen. (Bättre med vit fisk nu.)
Hon funkar mycket bättre på egen lagad mat än hundmat men har hört det finns allergifoder etc så skulle vilja prova något.
Vad rekommenderar ni?

Anna svarar

Hej! Just allergier är svårt. Antingen provar du ett sk. hydrolyserat allergifoder men då skulle jag inte ge något som helst annat under eliminationstiden (ca 2 månader). Utvärdera hennes allergi därefter och om den blivit markant bättre så vet du att hon är allergisk mot något av det hon tidigare ätit. Gör det ingen skillnad så beror allergin inte på foder utan något i miljön. Exempel på hydrolyserat foder är Specific cdd-hy och Royal Canin anallergenic/hypoallergenic. Jag hade själv gått den vägen. Blir allergin bra av hydrolyserat foder så kan du så sakteliga prova att introducera en ny proteinkälla (endast en åt gången!), gärna exempelvis anka, kalkon eller viltkött som hon inte utsatts för tidigare. Fungerar det bra så kan du ge antingen hemlagad mat med de ingredienser hon tål (måste dock vara noga så hon får en fullständig och balanserad diet!) eller ett kvalitetsfoder baserat på dessa ingredienser som gärna är extra allergivänligt (se nedan). Om du inte vill göra en eliminationsdiet i nuläget så kan du testa exempelvis Specific cdd eller Eukanuba dermatosis eller Hiss d/d salmon. De är alla allergifoder och dessutom fiskbaserade. Men skillnaden på dessa foder och de hydrolyserade fodren är att hunden fortfarande kan vara allergisk mot dem om de inte tål ingredienserna (ofta proteinkällan). Fodren är främst gjorda för hundar med en fastställd foderallergi där man vet vad hunden tål och fodren hjälper i sin tur till att bygga upp hudens skyddsbarriär. Det finns även liknande allergivänliga foder (ej hydrolyserade) som är baserade på andra proteinkällor än fisk, exempelvis anka, hjort, ägg osv. Exempelvis Hill d/d varianter eller foder från James Wellbeloved. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hud och päls Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine d/d Duck & Rice Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine d/d Duck & Rice

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever