Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Öronskabb

Hej!! Provar att maila er igen men med en annan fråga (fick ej svar på förra), då vi är oroliga för vår katt och hans öron! För snart 3 veckor sedan fick vi konstaterat att vår katt hade öronskabb av en veterinär. Dom gjorde rent hans öron och satte sedan ett medel i nacken på honom, i form av droppar. Minns tyvärr inte vad medlet heter... I onsdags (efter veterinärbesöket för 2 v sen) fick han medlet igen, ifall det kan finnas nya i öronen. Men vad vi har märkt är att Musse (vår katt) har börjat klia sig i öronen igen, efter att vi la medlet på honom. Hur kommer detta sig?
Tyvärr kände jag att vi inte blev bemötta på ett ordentligt och professionellt sätt på kliniken och vill helst inte kontakta dom innan jag har hört med er först.

Mina föräldrar har också en katt, som hade öronskabb när hon va liten och då fick mina föräldrar ett medel som heter Otoclean. Dom har kvar av det medlet och jag undrar om jag kan använda det på vår katt?...

Tacksam för svar

Med vänliga hälsningar: Helena Johansson (matte till katten Musse)

Marianne svarar

Hej Helena! Öronskabb är den vanligaste orsaken till klåda och kladd i öronen på katter men en och annan gång händer det att katter får "vanliga" öroninflammationer orsakade av bakterier och/eller svamp. Det kan också hända att man behandlar bort ett problem men ett nytt dyker upp. Helst skulle man vilja ta ett nytt prov från örat och se om det finns skabbdjur kvar eller om det är något annat. Den vanligaste orsaken till att skabb inte ger med sig, är att man inte får riktigt rent i öronen. Otoclean, Epi-Otic, öronrens och andra liknande produkter är rengöringsmedel för öron för både hund och katt. Dessa medel har ingen medicinsk effekt på varken skabb, bakterier eller svamp men de hjälper till ändå genom att förstöra mikroorganismernas miljö i örat. När det blir rent och fint trivs inte de sjukdomsframkallande organismerna. Man kombinerar ofta därför medicinsk behandling med de här rengöringsprodukterna. Visst kan prova och se om det hjälper innan ni går till veterinären igen men det är aldrig fel att få en koll innan. Det var tråkigt att ni blev besvikna på era tidigare besök men det kanske finns andra veterinärer där ni bor som ni trivs bättre med? Hoppas det går bra!

Taggar

Hund/Skötsel Hund/Sköljvätskor Katt/Skötsel Katt/Sköljvätskor Otozyme Ear Wash Aptus Hund Katt

Fler frågor och svar om Otozyme Ear Wash

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever