Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Fästingmedel

Hej,
Redan nu i slutet av mars har jag dessvärre upptäckt fästingar på mina hundar. Jag är lite orolig för biverkningar och undrar om jag redan nu kan börja använda ex Frontline spot on? Det blir ju då flera månader på ett år, kanske mars - sept så de får ha fästingmedel på sig. En av hundarna är valp, 9 mån, är det någon särskild risk för den att använda spot-on så många månader?

Karin svarar

Hej Tyvärr är fästingarna igång så fort dygnstemperaturen håller sig över +4 grader. Fästingmedlen är inte helt fria från biverkningar, men det är mycket sällsynt med allvarliga biverkningar. Om du använder Frontline så är biverkningsrisken mycket, mycket liten. De vanligaste biverkningarna är klåda och hudirritation på appliceringsstället. Skulle det ske så schamponerar du hunden 2-3 gånger så brukar besvären försvinna. Det är ingen större risk att använda det på en 9 månaders valp än på en vuxen hund. Hoppas detta var svar på dina frågor!

Taggar

Hund/Hemapotek Hund/Fästingar och ohyra Katt/Hemapotek Katt/Fästingar och ohyra Kanin/Hemapotek Kanin/Fästingar och ohyra O’tom Fästingplockare Gibbon Hund Katt Kanin

Fler frågor och svar om O’tom Fästingplockare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever