Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Lämplig maskin och skär liten blandrastik

Hej
Vi har en blandrastik på 8 månader 75%Mellanpudel/12,5%PowderPuff/12,5%Chihuahua.
Funderar på en A6 Comfort och skär 4F till kropp och ben. Är detta en lämplig kombination eller vilket/vilka skär bör man använda.
Hennes päls är lockig och supermjuk

Elin svarar

Hej! Det beror på hur mycket päls ni vill ska vara kvar. För att få bra resultat med 4F (lämnar ca 9 mm och tänderna i skäret sitter tätt så det inte blir randigt när man klipper, men innebär att det är lite svårare för skäret att ta sig igenom trasslig päls) så kommer ni behöva bada och kamma ur alla tovor från pälsen innan ni klipper er hund. Om er hund är tovig bör ni välja ett skär som klipper kortare, och ta ett som inte heter F. Om pälsen är mycket tovig så behöver ni troligen använda ett skär som heter 7 (lämnar ca 3 mm) för att maskinen ska orka i den mjuka och toviga pälsen. Om ni är osäkra på hur ni vill att det ska se ut - boka tid till trimsalong första gången och fråga sedan vilka skär de använde. Jag tror att ni kommer att bli nöjda med apparaten. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Hund/Skötsel Hund/Klippmaskiner och tillbehör Katt/Skötsel Katt/Klippmaskiner och tillbehör Kanin/Skötsel Kanin/Klippmaskiner och tillbehör Oster A6 Comfort Klippmaskin Oster Hund Katt Kanin

Fler frågor och svar om Oster A6 Comfort Klippmaskin

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever