Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Malacetic på irriterad hud!

Hej!

Min hund har haft problem med öronsvamp och då användes Malacetic, vet satte in detta tillsammans med Betnovat! Min hund var irriterad i öronen och hade ont, ändå skriver og att man inte ska använda detta på irriterad hud, och nu undrar jag varför! Min vet är specialist på öron och hennes kompetens betvivlar jag inte!

Elin svarar

Hej! Om katten eller hunden har öppna sår i öronen så bör man vara försiktig med de flesta öronrengöringsmedlen, därav mitt svar. (Jag tror att jag skrev att om djuret är mycket irriterad i öronen så ska man vara försiktig.) Din veterinär har helt rätt i sin rekommendation, så det är klokt att lita på henne. Man bör alltid lita på den veterinär som undersökt djuret, jag har ju ingen möjlighet att se och undersöka djuret som frågan handlar om. Det är också därför som jag rekommenderar att man inte använder Malacetic på mycket irriterad hud, jag har ju inte undersökt djuret i fråga, så därför behöver jag vara lite försiktig i min rekommendation. Om katten eller hunden är mycket irriterad i öronen så rekommenderar jag att man går till veterinär för kontroll och hjälp med behandling istället för att prova att använda olika produkter utan en fastställd diagnos, detta för att djuret så bli hjälpt så snabbt som möjligt, och inte gå och ha ont i öronen i onödan för att jag rekommenderat ett preparat på lösa grunder som kanske inte hjälper. Jag hoppas att detta var svar på din fråga, och som sagt, det är mycket klokt att lita på den veterinär som undersökt din hund!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Skötsel Hund/Sköljvätskor Katt/Skötsel Katt/Sköljvätskor MalAceticAural Öronrengöring Specific Hund Katt

Fler frågor och svar om MalAceticAural Öronrengöring

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever