Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Byte till magnussons i kompination med våtfoder

hej , jag har blivit tipsad om att gå över till Magnussons foder , till min känsliga schäfer som är kvalster allergiker samt känslig / allergisk mot kyckling och fisk.
Dock är han även väldigt kräsen, så det i samband med hans kvalster allergi gör att jag vill kombinera detta med ett våtfoder ( vill helts ha våtfodret som huvudfoder) men har svårt att hitta ett bra våtfoder som inte inehåller kyckling, fisk eller helst spannmål. har ni tips på ett bra våtfoder i kombination till magnussons? samt har ni tip på hur jag ska fördela andelen våt/ torrfoder ? ( Han är en halv-aktiv schäfer på 35 kg)
tack
mvh linda

Elin svarar

Hej! När det gäller fördelningen av foder så brukar det enklaste vara att ge t ex 50% av den rekommenderade mängden av vardera fodret. När det gäller våtfoder utan kyckling eller fisk så finns t ex Hills d/d lamm (det innehåller dock ris så är inte spannmålsfritt, det innehåller också fiskolja, men det brukar gå bra till fiskallergiker eftersom det brukar vara proteinet som hunden reagerar på och inte fettet) https://vetzoo.se/prescription-diet-canine-dd-lamb-formula-burkar Det är fodret är också lamm och ris men utan fiskolja: https://vetzoo.se/food-allergy-management-cdw-burkar Andra alternativ kan vara att prova ett färskfoder (man bör vara medveten om att det är väldigt viktigt med handhygien eftersom färskfoder kan innehålla bakterier som kan göra människor sjuka), isåfall kan det vara idé att titta på något av de här två: https://vetzoo.se/taste-storfe https://vetzoo.se/taste-lam Jag hoppas att detta kan vara till hjälp. Med vänlig hälsning

Taggar

Magnusson Petfood/Hundfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Magnussons Spannmålsfria Magnusson Petfood Hund

Fler frågor och svar om Magnussons Spannmålsfria

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever