Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Fettsnålt samt ej kyckling

Min hund en pudel har haft bukspottkörtelinflammation för några år sedan. Han behöver därför ett fettsnålt foder - Max 10% enl. Veterinär, tyvärr är han också allergisk mot allt vad kyckling heter, fett, kött etc.Om det är kyckling i produkt får han kraftig klåda. Så varför finns det inga vettiga produkter att tillgå som är fria från kyckling när fler och fler hundar blir allergiska mot denna produkt, vad jag har hört.
Mvh L Kvist
PS det borde alla producenter tänka på för jag och många med mig ger nog några kronor extra för en bra produkt utan allergiframkallande kyckling.

Elin svarar

Hej! Jag håller med, det är svårt att hitta specialfoder utan kyckling. Tyvärr verkar det vara så att hundar som är benägna att utveckla allergi blir allergiska mot det som finns i hundfodret, dvs för några årtionden när det var mer fläsk och nöt i hundfodret så var det vanligt med allergi mot fläsk och nöt. Jag tror dock att fler och fler tillverkar inser behovet och håller på att utveckla produkter. Magnussons meat and biscuit light skulle eventuellt kunna fungerar för din hund: (innehåller dock ägg, jag vet inte om det är ett problem för din hund): Meat & Biscuit Light Noric by nature lamb innehåller 11% fett, om man inte hittar något annat kan detta ev vara ett alternativ Nordic by Nature Lamb Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Magnusson Petfood/Hundfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Magnussons Light Magnusson Petfood Hund

Fler frågor och svar om Magnussons Light

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever