På grund av ett tekniskt fel har det gått ut meddelande om leverans till flera av våra kunder även om de inte har en pågående order hos oss. Vi undersöker just nu problemet. Om du fått information om leverans, men inte har en pågående order så kan du bortse från det. Vi ber om ursäkt för detta.
2020-03-10
29.00 kr
29.00 kr
  • Tillfälligt slut.
  • Innehållsförteckning

    Hur mkt fett per 100 g innehåller four friends köttkorv med potatis och Four friends köttkorv med turkey och morot? Har en 13-årig Shar pei som haft bukspottskörtelinflammation som nu är frisk igen och som inte tål torrfoder. Har även en 10-årig Shiba Inu som får klåda av många torrfoder så vill prova ett spannmålsfritt färskfoder även till honom. Innehåller Four Friends färskfoder även mineraler och vitaminer eller behöver jag köpa tillskott? Med vänlig hälsning // Ann

    Elin svarar

    Hej! Four friends uppger att deras foder kan användas som helfoder, så du ska inte behöva några övriga tillskott. När det gäller fettmängd så är det 10 gram fett per 100 gram, men jag tror att du är ännu mer intresserad av torrsubstansmängden fett, den är 33%, dvs ganska hög fetthalt. Vad äter din hund för mat nu? Kontrollera fettinnehållet i den maten som fungerar bra för din hund och jämför med de dieter du är intresserad av. Räkna ut fetthalten i torrsubstans för att kunna jämföra olika typer av foder. Torrsubstans är det enklaste sättet att kunna jämföra olika foder med varandra, läs nedan hur du räknar ut torrsubstans: Att räkna ut torrsubstans på enkelt sätt Exempel: Ett foder innehåller 72 % vatten och 6 % protein. Du vill veta vad torrsubstansmängden av protein är. Tänk att du räknar på 100 gram foder. Börja med att räkna ut hur många gram vatten fodret innehåller: 72 % vatten x 100 gram foder = 72 gram vatten. Dra sedan bort vattenmängden från fodret: 100-72= 28 gram helt torrt foder blir kvar. Nu vill du veta hur många procent av torrsubstansen som är protein: Du vet att 6% av det ätfärdiga fodret är protein. 6% av 100 gram är 6 gram. För att få fram den procentuella andelen protein i torrsubstansen dividerar du 6 gram protein med 28 gram torrsubstansfoder = 0,21 dvs 21 % protein.

    Elin