Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hypoallergenic treats vid diarré?

Hej!

Jag har en blandrastik på 11 månader (vikt 7,3 Kg) som jag tror snart kommer att löpa för andra gången.

När hon löpte första gången (i november) fick hon sprutdiarré och var oerhört trött. Hon var då inlagd på djursjukhus i tre dygn.

Nu har hon druckit mer än vanligt och haft lite dålig aptit några dagar (brukar sluka maten) och jag tror att hon snart kommer att löpa igen.

Kan jag ge henne Hypoallergenic treats om hon blir dålig i magen då? (Hon äter Specific CDD-HY.)

Anna svarar

Hej! Att få diarré är inte typiskt vid löp så jag skulle gissa att det var en tillfällighet att symtomen sammanföll med löp i höstas. Det är lite tidigt att få ett nytt löp redan nu om hon löpte i november. Å andra sidan kan löpen vara lite ojämna i starten. Det kan dock finnas massor med förklaringar till varför hon dricker mycket och äter dåligt. Löp är inte en typisk förklaring till dessa symtom. Jag skulle kunna föreställa mig exempelvis urinvägsinfektion, magtarmbesvär, feber mm som sannolika förklaringar. Ta tempen (normalt under 39 grader i rumpan), håll koll på drickande och kissande och aptit närmsta tiden. Ge gärna små portioner av speciell skonkost för magen ofta under de närmsta dagarna och håll koll på avföring och ev. kräkning. Håll även koll på vulva och eventuella flytningar mm. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Godbitar och tugg Hund/Godbitar Hypoallergenic Treats CT-HY Specific Hund

Fler frågor och svar om Hypoallergenic Treats CT-HY

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever