Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Tips på foder

Hejsan!
Jag skulle behöva lite hjälp på vägen med att hitta ett nytt foder till min kille härhemma.
Han är snart 8 år och är av rasen amstaff. Han äter just nu Purinas Proplan JM och får även 2 tabletter av kosttillskottet athlet. Han har alltid fått en massa utslag som blossat upp på huden under magen i alla år utan att dom har hittat orsaken till varför men allt detta försvann till för 1 och ett halvt årsen när jag gick över till JM, men sen jag gick på med detta foder har hans fisar ökat markant, han fes i stort sett aldrig innan och hans mage kan va lite oroligare vissa dagar sen dess. Men nu har även hans leder börjat "knaka" mycket efter att han sovit lr legat ner en stund, märks dock inget på hans gång när han går, inget haltande lr så alls.
så jag är ute efter att hitta något nytt foder att testa nu iaf för att se om hans mage kanske blir bättre, vi ger han ingen "människomat" lr något sådant längre utöver men gaserna i magen avtar inte ändå.
så jag hoppas att ni kanske kan ge mig lite tips å råd här på vägen av val av nytt foder
tack på förhand, mvh åsa

Anna svarar

Hej Åsa! Det är inte helt lätt att hitta det mest lämpliga fodret när du både vill stödja leder, hud och mage på en gång. Spontant hade jag nog börjat med att testa ut vad mage + hud fungerar bra på, Jag hade testat ett allergifoder från antingen Specific (cdd-hy) eller Royal Canin (hypoallergenic). Det brukar vara snällt mot både hud + mage. Kör med det i kanske en månads tid och se hur din hund reagerar. Fungerar allt bra hade jag testat att lägga till ett kosttillskott för lederna, exempelvis Glycoflex. Men jag hade inte gjort både och på en och samma gång eftersom det då blir svårt att veta om det är kosttillskottet eller det nya fodret som din hund reagerar på. Lycka till!

Taggar

Hund/Kosttillskott Glyco Flex® Optimal Aptus Hund

Fler frågor och svar om Glyco Flex® Optimal

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever