Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

I förebyggande syfte

Hej,

Våran okastrerade unghund (18 månader) har precis fått diagnosen höftdysplasi, men lider inte av det och förväntas leva ett normalt liv. Vi blev rekommenderade av vet att börja ge honom kosttillskott som har glukosamin.

Jag undrar dock om vi kan ge honom detta i en underhållningsdos resten av hans liv? eller skall det bara ges i etapper?

Jag undrar också vad förslags helfoder han eventuellt skall äta nu? I dags läget äter han Magnusson meat and biscuit large puppy (tror jag den heter) Vi funderar även när han skall sluta äta valpfoder då han fortfarande pendlar mellan 50 och 52kg. han går aldrig över 52kg.

Han är en stor blandras, bland annat har han st bernard, rottweiler, labrador i sig.

Tack på förhand!

Elin svarar

Hej! Vad tråkigt att er hund har höftledsdysplasi, men bra att ni är uppmärksamma och funderar på hur man ska minska risken för att han får problem. Det går utmärkt att gå över till vuxenfoder nu. Det som är allra viktigast för er hund är att ni ser till att han håller sig i bra hull, dvs han får absolut inte bli överviktig, det frestar på lederna. När det gäller foder kan man välja mellan att ge ett vanligt helfoder, eller att ge ett foder som är gjort för hundar med ledproblem så att man inte behöver ge ytterligare tillskott av omega 3 och glukosamin. Om ni väljer att ge vanligt foder och tillskott så behöver ni inte göra något uppehåll med tillskotten, han kan få det alltid. Här hittar ni både foder och kosttillskott för hundar med ledproblem: https://vetzoo.se/leder-och-muskler/hund Jag hoppas att detta var svar på er fråga!

Taggar

Hund/Kosttillskott Glyco Flex® Optimal Aptus Hund

Fler frågor och svar om Glyco Flex® Optimal

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever